Hydrolyzované syrovátkové proteiny jsou velmi specifickou skupinou proteinových suplementů, které má ve svém sortimentu jen omezené množství výrobců sportovní výživy a které nejsou určeny pro nesportovní veřejnost, ale primárně pro sportovce, a to jen tu náročnější část.
Když rychlost rozhoduje
Nejčastěji používané proteinové suplementy jsou tvořeny syrovátkovým koncentrátem, který se v lidském těle zpracovává v rozmezí přibližně jedné až tří hodin po požití a zásobuje tak svaly aminokyselinami v intervalu vyšších desítek minut. To je sice v mnoha případech dostačující (a někdy i žádané), jsou ale situace, kdy je tato rychlost nedostatečná – primárně bezprostředně po tréninku, kdy tělo potřebuje rychle dostupné aminokyseliny prakticky ihned, ale třeba i ráno po probuzení po celonočním hladovění. A právě to jsou chvíle, kdy nejnáročnější sportovci sahají po syrovátkových hydrolyzovaných proteinech, tzn. proteinech, které jsou naštěpené (dalo by se říci „předtrávené“) a díky vysokému nebo i velmi vysokému obsahu krátkých peptidů představují pro tělo prakticky okamžitě využitelný zdroj aminokyselin.
Doporučené dávkování:
- velikost dávky (nejčastěji 25 g) i počet denních dávek (nejčastěji 1 až 2) zvolte dle individuální potřeby bílkovin
- použití je nejlepší bezprostředně po skončení tréninku, možné je ale např. i ráno ihned po probuzení
- základní velikost dávky je 25 g (tj. cca 1,5 odměrky), lze použít i dávku zvýšenou na 30 g (tj. necelé 2 odměrky) či jinak individuálně upravenou
- dávku produktu rozmíchejte v chladné vodě (podle individuální chuti zvolte ředění ve 150-250 ml)
- na přípravu nepoužívejte mléko (výrazně byste tím prodloužili dobu vstřebávání)
- pro rozmíchání použijte šejkr
- vypijte nejlépe bezprostředně po namíchání
Balení obsahuje odměrku. Ta obsahuje cca 16 g produktu. Hmotnost obsahu odměrky je orientační, může se lišit podle aktuální míry načechranosti produktu, stejně tak podle způsobu nabírání. Při prvním použití doporučujeme vámi nabraný obsah převážit
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.